Profesorul emerit Corneliu Bob, un specialist renumit în domeniul construcțiilor civile din România, a primit cea mai înaltă distincție academică, cea de Doctor Honoris Causa, din partea Universității din Oradea.

Potrivit unui comunicat al instituției, ceremonia a avut loc joi și a adunat surprinzător de mulți studenți orădeni, cadre didactice ale Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură (FCCA) din Oradea și de la Universitatea Politehnica Timișoara, unde profesorul Bob predă din anul 1961.

Titlul onorific a fost acordat ca urmare a „rezultatelor obținute în domeniul științific și tehnic al Construcțiilor Civile din țara noastră” și a vieții dedicate pregătirii studenților, după cum a precizat Livia Bandici, reprezentanta Senatului Universității din Oradea.

„Este unul dintre cei mai importanți specialiști ai învățământului de construcții din România, fapt atestat prin întreaga activitate a domniei sale în domeniul ingineriei civile”, a spus și decana FCCA, Marcela Prada.

Corneliu Bob lucrează de 17 ani alături de corpul didactic al FCCA din Oradea, dar este și dascăl emerit al Universității Politehnica din Timișoara, având o carieră universitară ce numără nu mai puțin de 62 de ani. Profesorul a fost prodecan al Politehnicii timișorene, are două cărți publicate de edituri internaționale, altele 28 apărute în țară, este autor al altor 11 tratate de specialitate, a publicat peste 300 de materiale științifice, citate în țară și în străinătate, este deținătorul a opt brevete de invenții, a coordonat sute de expertize tehnice și e coordonator ori colaborator în cadrul a 16 granturi de cercetare.

El a fost unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea programului de Construcții Civile, Industriale și Agricole din Oradea.

Înainte de a-și susține lecția magistrală, Corneliu Bob a rememorat împrejurările care, acum 17 ani, l-au adus la Universitatea din Oradea. „Încă mă aflu pe baricade, predând studenților orădeni”, a spus universitarul timișorean. „Consider că atunci am făcut o alegere fericită, pentru mine și, poate, una de bun augur pentru colegii de la Universitatea din Oradea”, a mai spus el.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!