Master Judo Club Tora Oradea s-a prezentat cu trei sportivi la Campionatul Mondial de Judo Veterani care s-a încheiat vineri în Emiratele Arabe Unite. Cea mai buna clasare a reușit-o Tanca Roman (100 kg), locul V la categoria de vârstă M6.

Tanca a obținut victorii împotriva lui Smith Bostock (Marea Britanie) și a lui Slawomir Kaminski (Polonia), dar a pierdut în fața lui Diaw Mambaye (Senegal) și a lui Ainatayev Samalbek (Kazastan) în meciul pentru medalia de bronz. Categoria a fost câștigată de românul Iulian Rusu care însă luptă de ani buni pentru Austria.

Concurând accidentat, Aurel Gavriș (+100 kg) a câștigat un meci împotriva lui Jeong Wanki (Corea de Sud), dar a pierdut în recalificări meciul cu Rami Sharygin (Kazastan), clasându-se în final pe locul VII.

În fine, la prima sa participare la o competiție majoră Toth Ştefan Robert – M2 (81 kg) s-a clasat pe locul XIII.

Judoka Master Judo Club Tora s-au pregătit pentru turneu sub coordonarea antrenorilor sensei Aurel Pleş şi sensei Alexandru Chirilă. Deplasarea a fost susținută parțial din sponsorizări ale unor firme patronate de foști și actuali practicanți de judo, îndeosebi cu sprijinul SC Carandtex.

Următoarea competiție majoră avută în vedere va fi Campionatul European de Veterani ce se va disputa în luna iunie a anului viitor la Sarajevo (Bosnia Herțegovina).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!