Asociţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România - Bihor a anunţat că Liga Studenţilor din Oradea, Asociaţia Prologos, Asociaţia "Gheorghe Şincai" a Studenţilor la Istorie şi Studentocraţia, organizează, pe 17 ianuarie 2013, conferinţa cu tema "Bucuria Vieţii", susţinută de preotul Iustin Miron, stareţul Mănăstirii Oaşa din judeţul Alba şi preotul Pantelimon Şuşnea, pictor iconar, de la aceeaşi mănăstire.

Întâlnirea se va desfăşura la Casa de Cultura a Sindicatelor, de la ora 18.

Cei doi au mai participat, în oraşul de pe Criş, la conferinţe dedicate în special tinerilor. Mănăstirea Oaşa desfăşoară de câţiva ani programe destinate a înlesni studenţilor şi tinerilor, în general, redescoperirea valorilor culturale şi spirituale româneşti.

Câteva exemple în acest sens ar fi taberele naţionale anuale, cu caracter unic în ţară şi de mare succes în rândul tinerilor, având participarea unor oameni de cultură precum actorul Mircea Albulescu, etnologul Costion Nicolescu, scriitorul Vasile Lupaşc sau chiar tenorul Vlad Miriţă, mai specifică organizatorii.

"Asociaţiile organizatoare vă invită să luaţi parte în număr cât mai mare la acest eveniment de însemnătate atât spirituală, cât şi culturală", arată comunicatul.