Asociaţia Oradea Civică, în care sunt grupaţi mai mulţi protestatari #rezist, anunţă că sâmbăta aceasta la Oradea va începe o acţiune simbolică, denumită "Operaţiunea aducem steagul înapoi", iniţiată de clujeanul Sorin Bobiş, cel care la finele anului trecut a parcurs în 11 zile, împreună cu alţi protestatari, distanţa dintre Cluj şi Bucureşti pentru a participa la manifestaţiile antiguvernamentale de la Bucureşti.

"Vă invităm să vă alăturaţi unui ideal măreţ, acela de a apăra valorile europene, călcate în picioare de mai bine de un an de către monstruoasa coaliţie PSD-ALDE", arată un comunicat al Asociaţiei Oradea Civică, precizând că acţiunea constă într-un marş – ştafetă pentru a înmâna un steag al Uniunii Europene, oferit de Parlamentul de la Bruxelles, Guvernului de la Bucureşti, pe data de 6 martie 2018.

Steagul va ajunge în vama Borş sâmbătă dimineaţă la ora 10, unde orădenii cu preocupări civice sunt aşteptaţi pentru a mărşălui sau a se deplasa, pe biciclete, motociclete şi cu autoturisme, în coloană, până în Piaţa Unirii din centrul Oradiei.

Intrarea în oraş este programată pe ora 12.00 (Bulevardul Dacia), urmând ca la ora 13.15 steagul UE să poposească în Piaţa 1 Decembrie, iar la ora 13.30 să ajungă în Piaţa Unirii.

"Ne-am bucura dacă pe traseul din Oradea aţi însoţi coloana într-un număr cât mai mare, spre a vă arăta susţinerea pentru valorile europene care trebuie apărate şi cinstite", spun reprezentanţii Asociaţiei Oradea Civică.

Din Oradea, drapelul european va continua traseul prin Cluj (duminică), Alba Iulia (luni), Roşia Montana (marţi), Arad (miercuri), Timişoara (joi), Deva (vineri), Sibiu (sâmbătă), Braşov (duminică), Ploieşti (luni), Bucureşti (marţi, 6 martie). Steagul urmează să fie predat la Palatul Victoriei după ce, la constituirea Guvernului Dăncilă, a fost înlăturat din poza de grup cu membrii acestuia.