Student în anul doi la Facultatea de Arte din Oradea, Departamentul de Arte Vizuale, Ionuţ Cercea a fost desemnat, săptămâna aceasta, la Bucureşti, marele câştigător al Inside Fashion Gala, un concurs anual organizat de compania YKK, cel mai mare producător mondial de fermoare.

Inside Fashion Gala este un concurs dedicat studenţilor din anii I şi II de la Facultăţile de Design, Artă Decorativă şi Textile din România, care ajung în finală în urma unei preselecţii bazată pe schiţele trimise de aceştia. Tema ediţiei 2016 a fost reinterpretarea costumului de samurai cu ajutorul fermoarelor. "Studentul nostru a creat un costum făcut în proporţie de 90% din fermoare", spune prof. coordonator Olimpia Urdea, de la Universitatea din Oradea.

Din 49 de schiţe trimise, cea a lui Ionuţ Cercea a fost selectată între cele 16 finaliste, care au şi trebuit transpuse în creaţii cu ajutorul fermoarelor YKK. Miercuri, juriul Inside Fashion Gala l-a desemnat pe studentul orădean drept câştigătorul premiului I al competiţiei, el primind şi premiul publicului pentru cea mai bună creaţie. De altfel, la ediţia de anul trecut Ionuţ a urcat pe treapta a treia a podiumului şi a fost şi atunci preferatul publicului.

Anul acesta, la Inside Fashion Gala, Ionuţ Cercea a câştigat cu creaţia "UnI.C.", apreciată de un juriu format din Kei Kagami, nume de referinţă în designul experimental şi preşedintele juriului, Andreea Badală, designerul şi fondatoarea Murmur, ale cărei creaţii sunt purtate de staruri internaţionale precum Beyoncé şi Lady Gaga, Bernard Cheere, directorul Artifex Focşani, Domnica Mărgescu, fashion director al Revistei ELLE, şi Raul Poruţiu, director general YKK România.

Premiul lui Ionuţ este însoţit de o participare de trei zile la Târgul Premiere Vision de la Paris, unde se întâlnesc profesionişti din industria modei din 120 de ţări.