În vara acestui an, delegaţia European Spas Asociation – ESPA, condusă de Dr. Kurt von Storch, a sosit din nou la Băile Felix, motivul acestei sosiri fiind reacreditarea Hotelului Internaţional****, din portofoliul companiei Turism Felix SA, cu distincţia Europe-Spa Med.

Misiunea  ESPA este de a alinia toate staţiunile şi hotelurile certificate la acelaşi nivel de calitate şi competitivitate pe întreg teritoriul european. În momentul de faţă, locaţii de elită din 19 ţări sunt acreditate de către ESPA, printre ele numărându-se şi Hotel Internaţional, începând cu anul 2007.

Cerc restrâns

De-a lungul anilor, numeroase aplicaţii şi încercări au fost făcute de hoteluri cu branduri renumite din România, însă doar Hotel Internaţional a reuşit certificarea Europe-Spa Med.

Atingerea celor peste 600 de parametri de verificare s-a concretizat într-un raport detaliat de 98 de pagini condus cu o eficienţă şi rigurozitate germană. Au fost vizate toate aspectele, respectiv baza de tratament, camerele hotelului, piscinele, bucătăriile, circuitul alimentar, spaţiile de depozitare, siguranţa alimentară, personalul, igiena, astfel încât marii câştigători ai acestei certificări prestigioase sunt, în final, turiştii hotelului.

Menţinerea certificării a fost o sarcină îndeplinită cu brio de către echipa companiei Turism Felix SA.

Standarde europene

Reconfirmarea certificării face din Hotelul Internaţional unica unitate hotelieră din România căreia i-a fost acordată sigla Europe-Spa Med, care atestă îndeplinirea standardelor ESPA, turiştii hotelului fiind asiguraţi în acest mod că serviciile primite sunt la standardele europene de top privind infrastructura generală a terapiilor, igienei şi securităţii.

Hotel Internaţional a fost relansat în 2007 după o renovare completă, la standardele categoriei de 4 stele. El are 11 etaje plus parter, 3 lifturi, 80 de camere single, 107 camere duble, 3 camere speciale, bază de tratament ultramodernă, restaurant de 300 de locuri, 2 săli de conferinţă, sală de fitness, salon de manichiură şi pedichiură, salon de cosmetică, 2 piscine interioare, 3 piscine exterioare, magazin, agenţie de turism etc.

Renumit pentru programele de terapie, centrul de Wellness&SPA şi tratament al hotelului utilizează în mod ideal proprietăţile curative ale apelor, continuând astfel tradiţia milenară a băilor cu apă termală la  cele mai înalte standarde europene.

Cristian Tăutu
Specialist Marketing
SC Turism Felix SA

(Advertorial)