Un bărbat în vârstă de 29 de ani din Gherla, judeţul Cluj, a fost amendat cu 15.000 lei după ce şi-a abandonat patrupedul în faţa casei. Incidentul s-a petrecut luni după-amiaza.

Imaginile cu câinele trist, care a încercat să intre de mai multe ori în curtea de unde a fost dat afară, au fost publicate pe YouTube de site-ul de ştiri locale Gherlainfo.ro.

Sursa citată mai notează că o tânără care a trecut prin zonă a încercat să ia legătura cu proprietarul, iar acesta i-a spus că nu-i mai trebuie câinele.

La faţa locului, echipajul de poliţie a încercat minute în şir să discute cu stăpânul animalului, însă degeaba. Acesta le-a spus şi lor că nu mai vrea să aibă grijă de el.

Ca atare, autorităţile au întocmit un proces verbal şi l-au sancţionat pe proprietar cu 15.000 lei. 

"Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu, la data de 8 ianuarie, în urma unor informaţii apărute în mediul online şi s-au deplasat la faţa locului. Din verificările efectuate la acea locaţie a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o altă persoană, aflându-se în afara pericolului. Poliţiştii au continuat activităţile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenda in valoare de 15.000 lei, pentru lipsă sterilizare, lipsă microcipare şi abandon", a transmis IPJ Cluj.

După ce povestea s-a răspândit pe reţelele de socializare, o femeie a adoptat patrupedul, mai scrie Gherlainfo.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!