Remus Sime, un tânăr inginer IT în vârstă de 30 de ani din Beiuş, care lucrează în Timişoara la Alcatel, a iniţiat o campanie inedită. Pasionat de alergare, acesta a lansat proiectul "Alerg pentru o cauză", în cadrul căruia va fugi într-un maraton de 42 de kilometri, ce va avea loc pe 15 aprilie în Viena. Scopul: strângerea de fonduri pentru elevii Colegiului Naţional Samuil Vulcan.

"Tot timpul am vrut să fac ceva pentru comunitatea din Beiuş şi pentru liceul de unde am plecat. Aş dori să strâng banii necesari pentru a susţinerea academică a unor elevi merituoşi, cu medii de peste 9, care provin din familii modeste. Scopul este să acord cinci burse a câte 1.200 de lei pe an, adică 100 de lei pe lună. Investind în educaţia unor tineri pare cea mai bună metodă de a aduce un plus societăţii", a declarat Remus Sime.

Maratonul de la Viena, singurul în cadrul căruia pasionaţii aleargă alături de campioni şi recordmeni ai lumii, este primul pentru Remus. El a mai participat în schimb la cinci semi-maratoane oficiale, două de oraş şi alte trei montane.

"Maratonul din Viena e unul dintre cele mai populare din Europa, adunând un număr de aproximativ 30.000 de participanţi la toate probele", spune bihoreanul.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de tânărul beiuşean pot să doneze în conturile deschise pe numele Remus Sime: IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU, la Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, Nr. 10.