Florin Mihuţ, un tânăr bihorean în vârstă de 25 de ani, ţintuit într-un scaun cu rotile, are nevoie de ajutor pentru a-şi cumpăra o bicicletă specială care se conduce cu mâinile. Cu o astfel de bicicletă, a cărei costuri se ridică la peste 11.000 de euro, tânărul vrea să participe la Jocurile Paralimpice din 2024 de la Paris.

Accidentul

Până în anul 2019, Florin Mihuţ a avut o viaţă normală. Sportul era cea mai mare pasiune a sa, el practicând fotbal, înot şi mersul pe role. În primăvara anului trecut el a şi reuşit să obţină locul I la un concurs de patine cu rotile la categoria 200 de kilometri, desfăşurat în Ungaria. "Îmi plăcea să fiu pe role, să fiu atât de rapid", spune tânărul.

În vara anului trecut însă, cu câteva săptămâni înainte de a participa la cea mai importantă competiție de viteză pe role în Berlin, acesta s-a accidentat grav în timp ce conducea o motocicletă. "S-a întâmplat pe serpentinele de la Şinteu, două secunde nu am fost atent la drum şi am derapat până într-un parapet", îşi aminteşte tânărul. În urma accidentului, Florin s-a ales cu răni grave la coloana vertebrală şi la unul dintre picioare, acesta rămânând invalid.

O nouă viaţă

De atunci, bihoreanul recunoaşte că ceea ce l-a ajutat să treacă peste depresie a fost credinţa, prietenii şi sportul. El povesteşte într-un videoclip publicat pe contul său de Facebook că merge în continuare la sala de fitness şi că acum îşi doreşte să fie din nou un campion.

"Îmi doresc un handbike, o bicicletă cu trei roţi unde sunt folosite mâinile pentru a pedala. E o bicicletă special creată pentru persoane cu dizabilităţi şi îţi oferă şansa să fii din nou sportiv", povesteşte tânărul în video. Cu ajutorul ei, Florin vrea să participe la Jocurile Paralimpice din 2024, dedicate sportivilor cu handicap. Ediţia va avea loc la Paris, iar bihoreanul crede că până atunci poate fi pregătit.

Pentru ca visul să i se împlinească tânărul are nevoie de ajutor. O asemenea bicicletă poate fi cumpărată din Italia, iar costul uneia începe de la 11.000 de euro. Cea pe care şi-a ales-o Florin costă 12.000 de euro, bani de care, însă, nu dispune.

Cei care doresc pot să doneze orice sumă de bani în conturile RO08BTRLRONCRT0277002801 în lei, RO55BTRLEURCRT0277002801 în euro şi RO13BTRLGBPCRT0277002801 în lire. De asemenea se mai pot face donaţii şi în contul de Revolut: RO77 BREL 0005 5060 8806 0100, titularul fiind la toate conturile Florin Mihuţ.