Un tânăr din judeţul Alba, care luni a filmat doi poliţişti fără mască, luni, a fost imobilizat, dus la secţie şi amendat. Toată scena a fost filmată de acesta şi publicată pe internet.

Potrivit site-ului Alba24.ro, echipajul de poliţie se afla cu radarul în oraşul Câmpeni şi opriseră un autoturism, condus de o tânără, care circula cu 85 km/oră.

În maşină se mai aflau doi pasageri, printre care şi un tânăr de 25 de ani din Bistra care a intrat în direct pe reţeaua de socializare Facebook filmându-i pe poliţişti. 

El le-a solicitat agenţilor să nu o sancţioneze pe prietena sa, apoi s-a aşezat în faţa maşinii de poliţie. "De ce nu purtaţi mască şi mănuşi pe timp de pandemie?", i-a întrebat tânărul pe cei doi agenţi.  

Apoi bărbatul s-a aşezat în faţa autospecialei de poliţie, iar astfel echipajul n-a putut pleca imediat din loc. Pentru că a refuzat să se dea la o parte din faţa maşinii, tânărul a fost imobilizat şi condus la secţia de poliţie unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Şoferiţa a primit şi ea o sancţiune de 870 de lei şi 4 puncte de penalizare, mai scrie sursa citată.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba face acum mai multe verificări, prin structura de control intern, cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor la acest eveniment, precum şi cu privire la modul de utilizare a mijloacelor de protecţie specifice prevenirii răspândirii noului coronavirus.

 

 

Posted by Dorel Risteiu on Sunday, June 21, 2020