Poliţia a fost chemată, vineri dimineaţă, în jurul orei 7, în staţia de autobuz de lângă Cimitirul Municipal după ce un tânăr ar fi încercat să fure un autobuz OTL care-şi aştepta călătorii.

Tânărul a profitat de faptul că şoferul a lăsat nesupravegheat mijlocul de transport în comun pentru câteva minute, a urcat la bordul acestuia, a reuşit să blocheze uşile şi a pornit motorul. Situaţia a fost rezolvată de ceilalţi şoferi care se aflau acolo, care au deblocat uşile din exterior şi au chemat Poliţia.

"Politiştii orădeni au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 29 de ani din municipiul Cluj Napoca şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt sub forma tentativei, urmând ca în funcţie de rezultat să ia măsuri legale în consecinţă", a declarat pentru BIHOREANUL subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Potrivit unor surse din cadrul OTL, de fapt nu a fost vorba de o tentativă de furt. Tânărul în cauză ar avea dizabilităţi mintale şi ar fi încercat doar să se joace cu "butoanele" autobuzului.

Poliţia continuă cercetările şi va cere o expertiză psihiatrică a suspectului.