Un tânăr de 28 de ani, închis în Penitenciarul Oradea pentru omor, a dat foc miercuri celulei în care era deținut. Bărbatul a fost transportat la spital, la fel și câțiva dintre gardienii care au intervenit să stingă focul. 

„În jurul orei 14, un deținut care se afla în regim de maximă siguranță, cunoscut cu afecțiuni psihice, a provocat un incendiu în camera de deținere”, a confirmat, la solicitarea BIHOREANULUI Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea. 

Miercuri, când colegul său cu care împărțea o cameră de deținere a fost scos pentru a fi dus la activități sociale, tânărul rămas singur, a pus saltelele în fața ușii și le-a dat foc. 

„Incendiul a fost lichidat de către personalul Penitenciarului Oradea. A fost apelat, totodată, Serviciul unic 112, astfel că a intervenit un echipaj SMURD și Ambulanța. Alături de deținutul în cauză au fost transportați la spital și trei colegi”, a spus Adina Bîrda. 

Potrivit reprezentantei Penitenciarului, angajații unității de detenție nu au fost răniți, însă au fost duși la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Oradea, pentru investigații, căci au intervenit pentru stingerea incendiului și ar fi putut inhala fum. „A fost foarte mult fum pe secție. Aparent, nu au pățit nimic colegii noșttri, dar am vrut să ne asigurăm că sunt în regulă”, a precizat Bîrda. 

Bărbatul care a pornit incendiul a suferit arsuri grave și este în stare critică. „Este un tânăr care are afectată peste 40% din suprafața corporală de arsuri. Este afectată calea aeriană. Este în stare critică. La momentul actual se încearcă transferul pacientului la un centru de arși. Vom vedea dacă va fi acceptat undeva transferul sau nu”, a spus dr. Natalia Hrihorișan, medic primar medicină de urgență.

Se pare că deținutul săvârșea în Penitenciarul Oradea o pedeapsă de circa 30 de ani de închisoare pentru omor. 

La nivelul Penitenciarului Oradea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea evenimentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!