Theodor Andrei, un tânăr de doar 18 ani, va reprezenta România la ediția din acest an a Eurovision, care va avea loc la Liverpool. Cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, tânărul a câștigat sâmbătă seara selecția națională Eurovision 2023, fiind preferatul publicului. 

De altfel, preferințele publicului au constituit singurul criteriu de departajare în finala națională. Theodor Andrei și melodia „D.G.T. (Off and on)” au primit 5.230 de voturi, pe următoarele două locuri clasându-se Andreea D Folclor Orchestra cu piesa "Periniţa mea" - 4.845 de voturi şi Andrei Duţu cu piesa "Statues" - 4.302 voturi.

Theodor Andrei are doar 18 ani, s-a născut în București și este cântăreț, compozitor și actor. A câștigat premii la festivaluri naționale și internaționale, printre care Premiul 3 la Festivalul „Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest, Premiul „Best Stage Presence” la Festivalul „Silver Yantra” din Bulgaria si Premiul 3 la Festivalul „Florin Bogardo”, conform profm.ro. 

Tânărul a compus peste 100 de melodii, iar în 2022 a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „FRAGIL”.

Semifinalele şi marea finală Eurovision 2023 vor avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, respectiv 13 mai 2023. Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care organizează competiția muzicală în numele Ucrainei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!