Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit şi un adolescent de 14 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce au intrat, duminică după amiază, în apele Crişului Negru la Drăgăneşti şi nu au mai ieşit.

"La faţa locului au fost mobilizate echipajele de prim ajutor calificat şi de căutare - salvare de la înec, de la Secţia de Pompieri Beiuş, precum şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, însă cele două persoane au fost scoase la mal de către cei aflaţi în apropiere la momentul producerii evenimentului", a precizat BIHOREANULUI locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit acesteia, băiatului de 14 ani i-a fost acordat primul ajutor şi a fost transportat de Ambulanţă l-a transportat la Spitalul Municipal Beiuş. Adolescentul respiră şi prezintă hipotermie temporară, fiind, totuşi, în stare gravă.

Tânărul de 19 ani nu a mai putut fi salvat, deşi urgentiştii s-au chinuit zeci de minute să îl salveze.

Deocamdată nu se cunosc exact împrejurările producerii evenimentului, acestea urmând să fie stabilite în urma unei anchete desfăşurate de poliţişti.

UPDATE:

Într-un comunicat transmis luni, ISU le cere bihorenilor să fie prudenţi, reamintindu-le că ignoranţa le poate periclita viaţa.

"Din nefericire, în judeţul Bihor, în cursul anului 2012, zece persoane şi-au pierdut viaţa înecate în apele Crişului Repede, Crişului Negru, în canale colectoare şi în lacul Sântion", arată comunicatul, care oferă şi recomandări pentru prevenţia acestor evenimente nedorite.

Supravegherea permanentă a copiilor aflaţi în apă sau în apropiere, scăldatul doar în locuri special amenajate, evitarea scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci sunt doar câteva dintre ele.