Un tânăr de 19 ani din Tinca a fost reținut vreme de 24 de ore după ce, sâmbătă, beat fiind, a șutit o mașină care fusese lăsată cu cheia în contact și portierele neasigurate. Făptașul a condus apoi mașina, deși nu are permis.

„La data de 16 martie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr. 8 de Poliție Rurală Tinca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de un tânăr de 19 de ani, din localitatea Tinca, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, se arată într-un comunicat trimis luni de Poliția Bihor. 

În aceeași informare se detaliază că fapta s-a petrecut în jurul orei 17, pe strada Republicii din Tinca. Autoturismul „fusese lăsat parcat pe aceeași stradă, cu portierele neasigurate și cu cheia în contact”.

Hoțul n-a ajuns departe, ci ar fi condus mașina pe o distanță de doar circa 50 de metri, dar „fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”. 

„Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul prezenta o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată reprezentanții IPJ. 

Polițiștii Secției nr. 8 de Poliție Rurală Tinca continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!