Circulaţia tramvaielor pe linia 1 a fost întreruptă, luni dimineaţă, timp de circa trei ore, pe tronsonul Pod CFR – Olosig, după ce un orădean în vârstă de 27 de ani, care nu avea permis de conducere, a intrat cu maşina într-un stâlp de susţinere a firului electric în zona străzii Transilvaniei.

"Circulaţia cu tramvaie a fost oprită în intervalul orar 4.40 – 7.50, fiind înlocuită pe tronsonul Olosig – Pod CFR de două autobuze, iar autobuzele Liniei 17 au avut traseul prelungit până la Sinteza", au precizat reprezentanţii OTL într-un comunicat.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au descoperit că şoferul, care nu avea permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare. "Astfel, autoturismul condus de acesta a părăsit partea carosabilă şi a acroşat un stâlp din beton de susţinere a reţelei electrice. În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", se arată într-o informare a Poliţiei Bihor.

În privinţa maşinii, martorii accidentului spun că aceasta s-a făcut praf. În urma impactului, motorul s-a desprins şi a rămas lângă stâlpul dărâmat, în timp ce BMW-ul era în mijlocul drumului.

Cert e că, spun reprezentanţii IPJ Bihor, şoferul vitezoman a refuzat să se lase testat pentru alcool, iar agenţii rutieri i-au întocmit dosar penal pentru refuz de a se supune la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, dar şi pentru distrugere.