Un bărbat din Ștei se află în stare gravă la Spitalul Județean din Oradea, după ce a mâncat ciuperci culese de pe câmp. Pentru a fi salvat, el are nevoie urgentă de sânge și de transplant de ficat. 

Sebastian Popovici a ajuns marți la Spitalul Județean din Oradea acuzând dureri abdominale după ce a mâncat mai multe ciuperci otrăvitoare pe care le confundase cu unele comestibile. 

„Starea lui inițială a fost una bună, a fost internat pe secția de Interne, însă după 24 de ore a început să fie tot mai rău”, a declarat vineri BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiș, coordonatoarea programului de transplant în Bihor, care a mai spus și că acum tânărul se află în comă indusă, intubat și ventilat mecanic. 

„A ajuns la noi cu insuficiență hepatică. Acum are mare nevoie de plasmă, dar și de sânge pentru că în cazul unui transplant ne temem ca nu cumva acesta să aibă sângerări mari”, a precizat dr. Elena Mitrașca, în grija căreia se află bărbatul. 

Coordonatoarea programului de transplant din Bihor a mai precizat că există șanse ca transplantul de ficat să poată avea loc în cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul Fundeni din București. 

„Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat. Fac un apel la oameni ca să nu mai consume ciuperci de pe câmp, pentru că urmările pot fi fatale”, a mai adăugat Pantiș.

Bărbatul este căsătorit și are trei copii.

Cei care vor să doneze o pot face la orice centru de transfuzii din ţară, inclusiv la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea (Str. Louis Pasteur nr. 30) deschis de luni până vineri de la 7.30 la 11.30, menţionând numele pacientului pentru care donează (Popovici Sebastian Raul) şi locul în care este internat.

Nu contează grupa sanguină, însă doritorii trebuie să precizeze că donează pentru Sebastian Popovici Raul, internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Oradea.

Donatorii nu trebuie să fi mâncat înainte și nici să sufere de boli cronice. Mai multe detalii despre donare pot fi accesate pe site-ul Centrului de Transfuzii Oradea.

Vineri, reprezentanții Primăriei din Ștei au lansat un apel pe rețeaua de socializare Facebook în care îi îndemna pe locuitori să vină la Oradea să doneze. 

 

APEL UMANITAR Primăria Orașului Ștei, face un apel umanitar către toți cetățenii orașului Ștei, pentru donare de sânge...

Posted by Primaria orasului Stei on Friday, July 31, 2020