Un bărbat în vârstă de 32 de ani care ieșise la pescuit a murit duminică seara în lacul de acumulare din localitatea Sântimreu, comuna Sălard. Trupul său a fost găsit la o adâncime de circa trei metri.

„Apelul care sesiza faptul că un bărbat, aflat la pescuit, a dispărut în Lacul Sântimreu, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor, în seara zilei de duminică, 21 august a.c., în jurul orei 19.00. La locul indicat de apelant au fost mobilizate cu operativitate, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Sălard, din care, un echipaj de căutare-salvare de la înec și un echipaj de pompieri militari paramedici”, se arată într-o informare trimisă luni de lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana.

Potrivit comunicatului, „în urma căutărilor efectuate cu barca, echipamentele și accesoriile din dotare, pompierii au găsit victima, la o adâncime de circa trei metri și au adus-o la mal, însă, din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat”.

Nu este clar cum a ajuns pescarul în apă. 

În acest context, pompierii bihoreni trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul care survine atunci când sunt ignorate măsurile de prevenire a înecului. ISU Crișana le transmite bihorenilor „rugămintea de a vă scălda doar în locuri special amenajate pentru înot, de a nu intra în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare și de a evita scăldatul solitar sau pe timp de noapte”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!