Un tânăr din Ucraina s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră din Borş în timp ce încerca să aducă în ţară un microbuz Mercedes Sprinter în valoare de 30.000 de euro, căutat de autorităţile din Italia.

Descoperirea a fost făcută în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Frontieră Oradea, cetăţeanul ucrainean Hennadii P., în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Ucraina, marca Mercedes-Sprinter, an de fabricaţie 2015.

"În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Italia. Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Italia. De asemenea, acesta a mai adăugat că primise autoutilitara, pe teritoriul Italiei, de la o persoană de sex masculin ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, pentru a o transporta în Ucraina", arată comunicatul.

Maşina, în valoare de 30.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor.

"În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire", mai arată comunicatul.