Fotograful orădean Tomi Borza, în vârstă de 21 de ani, îşi va prezenta joi, la Filarmonica de Stat din Oradea, proiectul "Trecut în prezent", alcătuit din imagini vechi, din anii 1900, care surprind monumente sau clădiri din oraş, dar şi fotografii actuale din aceleaşi locuri, realizate de el.

Expoziţia este alcătuită din peste 40 de lucrări. "Unele sunt formate din două fotografii, cea veche fiind așezată în partea de sus iar cea actuală, realizată de mine, în partea de jos, dar am făcut şi câteva colaje, unde cele două imagini sunt îmbinate", a explicat tânărul.

Toate imaginile din prezent cu monumentele sau clădirile importante din oraş au fost realizate de Tomi Borza pe parcursul anului 2022. Cele vechi au fost culese din arhive naţionale sau de pe internet şi datează de la începutul anilor 1900.

Tânărul Tomi Borza este student la Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi provine dintr-o familie de fotografi, Paul şi Melinda Borza.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi la ora 17.30 şi este organizat de Fotoclubul Varadinum din Oradea, în care activează Tomi Borza. Acesta a fost înfiinţat de artiştii fotografi Ovi D. Pop şi Adela Rusu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!