Un constănțean care locuiește în Cluj-Napoca a câștigat un concurs lansat de Teatrul Regina Maria, dedicat regizorilor tineri. Acesta va pregăti la Oradea un spectacol care va aborda tema avortului. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţia culturală, concursul "Start-Up Regie Teatru" a avut loc în perioada 27 ianuarie – 15 aprilie şi a presupus înscrierea mai multor proiecte regizorale.

"Criteriile de participare la concurs au fost: absolvirea unei şcoli de profil, participanţii să nu depăşească vârsta de 30 de ani, să propună texte contemporane, iar conceptul spectacolului să respecte cerinţele Festivalului de Teatru Scurt (spectacol cu durata maximă de 90 de minute, fără pauză)", se arată în comunicat.

La competiţie s-au înscris 18 tineri regizori, dar câştigătorul desemnat de conducerea TRM a fost Cătălin Mardale, care a propus "98% (decizia corectă)", o piesă scrisă de Andreea Tănase. Textul dramatic abordează tema avortului în rândul femeilor tinere. Un spectacol care a avut la bază piesa "98% (decizia corectă)" a avut premiera în 2020 la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. 

"Următoarea etapă a programului constă în realizarea propriu-zisă a proiectului declarat câştigător la Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria", au transmis reprezentanţii TRM.

Cătălin Mardale este un regizor tânăr originar din Constanţa, dar care locuieşte la Cluj-Napoca. El a absolvit Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Acesta a colaborat cu mai multe instituții culturale independente, dar a şi regizat spectacolul "Prah" la Teatrul Municipal Baia Mare în 2016.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!