Potrivit site-ului Episcopiei Greco Catolice de Oradea, www.egco.ro, Catholic Expo - Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Statuete, Cărţi şi Obiecte Liturgice se va desfăşura în perioada 9-11 septembrie, în noua sală de sport a Universităţii Oradea.

Deschiderea va fi oficiată joi, 9 septembrie, de la ora 11, de către Prea Sfinţitul Laszlo Bocskei, episcop diecezan al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, şi de Prea Sfinţitul Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

"Este singurul târg internaţional dedicat preotului şi credinciosului romano-catolic şi greco-catolic, dar şi parohiilor, mănăstirilor şi magazinelor de obiecte bisericeşti", se arată în anunţul postat pe site-ul Episcopiei Greco Catolice.

Contactat de BIHOREANUL, PS Virgil Bercea a declarat că târgul "este primul eveniment de acest gen organizat în Oradea". "Organizatorii au fost la mine, am discutat, iar din câte ştiu, târgul se adresează nu numai catolicilor, cât şi ortodocşilor. Cred că este un eveniment mai mult decât interesant, mai ales că este organizat de laici", a explicat episcopul greco-catolic.

Acesta a mai declarat că s-ar bucura foarte mult dacă la târg ar fi prezenţi toţi cei trei episcopi ai Oradiei, adică, pe lângă cei doi catolici, şi episcopul ortodox, Prea Sfinţitul Sofronie Drincec.

Organizatorii afirmă că la acest târg, atât preoţii cât şi credincioşii pot achiziţiona diverse obiecte bisericeşti la preţuri de producător şi cu discounturi la majoritatea produselor, alegând dintr-o gamă variată. În plus, participanţii au ocazia şi de a comanda produse noi, care încă nu sunt lansate pe piaţă.

La eveniment va participa şi Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, Editura Diecezană, dar şi alte instituţii ale Bisericii. Totodată şi-au anunţat prezenţa şi expozanţi din Austria, Grecia, Polonia, Ucraina şi România. Cu prilejul târgului vor avea loc şi lansări de carte religioasă.

Târgul este deschis pentru vizitare de joi, 9 septembrie, până sâmbătă, 11 septembrie, între orele 10 şi 18. Intrarea este liberă.