22 de tone de mărfuri uzate aduse din Italia, care urmau să intre în ţară, marţi, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, au fost oprite de poliţiştii de frontieră şi comisarii Gărzii de Mediu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, șoferul automarfarului a fost oprit pe sensul de intrare în ţară.

În urma controlului specific, bărbatul a prezentat actele de însoţire a mărfii ce arătau că în TIR se aflau mărfuri uzate de la o societate comercială din Italia, destinate unei firme din România.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu", se arată în comunicat.

După verificări, autorităţile au descoperit că cele 22 de tone de deșeuri ar fi fost aduse ilegal în România, deoarece şoferul "nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse".

Astfel, șoferului nu i-a fost permis să intre pe teritoriul României cu încărcătura.  

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!