Un autotren încărcat cu grâu s-a răsturnat, marţi, în jurul orei prânzului, în sensul giratoriu din Calea Aradului.

TIR-ul circula pe strada Ogorului înspre Oradea şi, din primele cercetări ale poliţiştilor de la faţa locului, se pare că şoferul acestuia, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din judeţul Timiş, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum.

"În momentul în care a luat virajul la stânga, autotrenul, care era încărcat cu grâu, a intrat în balans şi s-a răsturnat pe partea carosabilă", a declarat pentru BIHOREANUL subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

TIR-ul nu a intrat în coliziune cu alţi participanţi la trafic. Şoferul acestuia, însă, a ajuns la spital pentru îngrijiri, după ce ar fi rămas suspendat în centură. Tânărul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi are multiple plăgi escoriate, însă este conştient şi în stare stabilă.

Traficul rutier în zonă nu a fost blocat, însă a fost îngreunat mai bine de o oră. Poliţia încă cercetează circumstanţele accidentului.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au intervenit la faţa locului atât pentru a-i acorda primele îngrijiri şoferului, prin echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, cât şi pentru a se asigura că nu izbucneşte un incendiu, având în vedere că, în urma accidentului, din TIR se scurgea combustibil, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

De asemenea, pompierii au intervenit şi pentru curăţarea carosabilului de grâu.