Un tânăr din Bihor, în vârstă de 23 de ani, a fost reținut și apoi trimis în arest la domiciliu după ce a fost prins în flagrant când încerca să introducă în țară canabis, pe la punctul de trecere a frontierei Borș II.

Drogurile erau ascunse în compartimentul bateriei autoturismului său.

DIICOT și Poliția de Frontieră au transmis joi că tânărul avea în mașină 127,5 grame de canabis. 

„La data de 04.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, se arată într-un comunicat al DIICOT. 

Miercuri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a respins „ca nefondată” cererea procurorilor de arestare preventivă a lui S. Adam, conform informațiilor publicate pe portalul de justiție. În schimb, l-au trimis pe tânăr în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii DIICOT au contestat încheierea instanței.

DIICOT precizează că activitățile judiciare au fost realizate cu polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Borș și cu sprijinul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!