Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, sâmbătă noaptea, la punctul de trecere a frontierei Borş, un autoturism marca Volkswagen Touareg furat din Italia. Autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani din Republica Moldova.

"Poliţiştii de frontieră bihoreni, având suspiciuni asupra legalităţii documentelor autoturismului, au efectuat verificări în bazele de date, stabilindu-se că autoturismul figurează ca "bun căutat în vederea confiscării", alertă emisă, de autorităţile italiene, pe 14 iunie 2012", a declarat comisarul şef de poliţie Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit acesteia, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul printr-o societate comercială cu sediul în Viena de la un cetăţean sârb contra sumei de 39.000 de euro. De asemenea, şoferul a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că maşina este căutată de autorităţile italiene.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului actele de urmărire penală pentru infracţiunea de tăinuire la furt, iar autoturismul, estimat la 23.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Borş până la finalizarea cercetărilor.