Un tractor în valoare de circa 16.000 euro care fusese furat în luna iunie în Italia a fost descoperit, joi, de poliţiştii de frontieră din Borş. Un cetăţean român în vârstă de 33 de ani, Cosmin R., a încercat să aducă tractorul în ţară pe o semiremorcă.

"La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că seria de şasiu poansonată a tractorului are ultimele trei cifre modificate, fapt pentru care persoana împreună cu autoutilitara şi tractorul au fost duse la sediul S.P.F. Borş pentru continuarea cercetărilor", se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Tractorul, marca Massey-Ferguson, figura ca "bun căutat pentru confiscare" în bazele de date, alerta fiind introdusă în 7 iunie 2017, au constatat poliţiştii de frontieră care au efectuat controlul.

Potrivit ITPF Oradea, şoferul a declarat că urma să transporte tractorul în ţară, neştiind că acesta e căutat de autorităţile italiene.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar tractorul agricol a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş până la finalizarea cercetărilor.