Filarmonica de Stat îi invită pe orădeni la un nou concert, joi, 13 iunie, de la ora 19. De această dată, invitaţii orchestrei orădene sunt dirijorul Leonard Dimitriu, care a marcat numeroase concerte în ţară, dar şi în alte ţări europene şi chiar Statele Unite. De asemenea, Leonard Dimitriu este şi compozitor de titluri de operă, lucrări corale şi instrumentale.

Solistul invitat al concertului de joi este americanul Robert Chambers, actualmente trompetist al Orchestrei Simfonice din Houston şi a celei din Brazos, Texas. Americanul a fost prim trompetist al Orchestrei Filarmonicii din Oradea între 2001 şi 2004.

Robert Chambers se află la Oradea în vizită la părinţii iubitei sale orădence, care acum locuieşte cu el în Statele Unite. "Venirea mea aici era programată şi am primit invitaţia de a cânta din nou aici. Este o plăcere", a spus trompetistul marţi într-o conferinţă de presă.

Robert Chambers va interpreta alături de orchestră Concertul pentru trompetă în Mi bemol compus de cehul Johann Baptist Georg Neruda, care va fi auzit pentru prima oară în România. "Nu este o partitură cântată des, de altfel mi-a fost greu şi să găsesc materialul necesar pentru orchestră", a mai spus Robert Chambers.

În concertul de joi, spectatorii vor mai putea asculta "Directorul de teatru" (uvertura) de Mozart şi "Simfonia nr. 93 în Re major" de Haydn.