Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta au reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri, doi cetăţeni turci care au încercat să evite controlul de frontieră circulând cu maşina pe contrasens, se arată într-un comunicat trimis miercuri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

Astfel, poliţiştii bihoreni aflaţi într-un control după ieşirea din ţară prin Salonta, pe teritoriul maghiar, au văzut apropiindu-se un autoturism Audi sport, care a schimbat brusc direcţia de mers şi a intrat pe contrasens. Poliţiştii de frontieră români şi cei maghiari au blocat şi reţinut imediat autoturismul.

În maşină se aflau doi cetăţeni turci, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, care avea un permis de şedere în Germania până în 2011, şi prietena acestuia în vârstă de 28 de ani, care nu are drept de intrare în spaţiul Schengen. "Şoferul a declarat că încerca să evite controlul de frontieră cu scopul de a o transporta în Germania şi pe prietena lui, care nu beneficiază de dreptul de intrare sau tranzit în Spaţiul Schengen", se mai precizează în comunicatul IJPF.

Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pasagerei sale - pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.