Sirenele autospecialelor de intervenţie au răsunat, luni, în toate subunităţile de pompieri militari din Bihor, în memoria doctorului Valentin Anton, unul dintre fondatorii medicinei de urgenţă din judeţ. Medicul a murit săptămâna trecută, la 61 de ani, în urma unui infarct.

"În data de 18 mai, pompierii militari bihoreni au adus un ultim şi pios omagiu celui care a fost un exemplu de dăruire profesională şi implicare sufletească:  coordonatorul, în prima etapă de la înfiinţare, al SMURD Bihor şi salvatorul a mii de vieţi de-a lungul carierei: domnul doctor Valentin Anton", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

La ora 14, în toate cele 12 subunităţi au răsunat sirenele, iar militarii au ţinut un moment de reculegere în memoria salvatorului.

Doctorul Valentin Anton a absolvit Institutul de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină Generală, în 1985, iar din anul 1992 a fost angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea - UPU-SMURD.

În anul 1992, alături de doctorul ATI Ladislau Szegedi, a creat UPU-SMURD Bihor, al doilea centru de acest tip din România, după cel din Târgu Mureş, şi a fost numit la acea vreme medic coordonator al noii structuri. În anul 2006 a obţinut promovarea în funcţia de medic primar în specialitatea Medicină de urgenţă. Doctorul a murit pe 14 mai.