Money.ro a realizat un clasament al celor mai mari venituri nete lunare încasate de profesorii universitari din sistemul public, după cele mai recente declaraţii de avere publicate pe site-urile universităţilor la care sunt afiliaţi.

În acest top, locul 5 este ocupat de prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, Mihai Berinde, care, potrivit declaraţiei de avere din aprilie 2009, a încasat într-un an 277.945 de lei din activităţi didactice, adică în jur de 5.411 euro pe lună.

În acelaşi clasament, locul 1 este ocupat de Alecxandrina Deaconu, prodecan la Facultatea de Administrarea Afacerilor, din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti. Deaco câştigă anual 361.473 lei, potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicate. Adică 7.038 de euro lunar. Veniturile sunt generate din activităţi didactice şi cercetare, conform aceluiaşi document.

Pe locul 2 se situează Ion Stancu, prorector la ASE Bucureşti, cu un câştig de 333.956 anual, adică peste 6.500 de euro lunar, iar pe locul 3 Elena Zamfir, şef de catedră şi director de şcoală doctorală la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Capitală. Aceasta a câştigat anual din activităţi didactice şi cercetare 314.264 de lei, adică în jur de 6.118 euro pe lună.

Locul 4 în top îl ocupă Dacia-Muşata Binţinţan-Bocoş, directoarea Institutului de Pregătire Didactică şi al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic la Universitatea Babeş-Bolyai, care a încasat într-un an 297.784 lei, adică 5.797 de euro pe lună.