Un incendiu a izbucnit marţi în jurul orei 14 în curtea unei firme care se ocupă cu activităţi conexe transporturilor, de pe strada Atelierelor.

"În urma unui apel primit pe 112, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un vagon de autotren dezafectat din incinta unei societăţi comerciale", se arată într-o informare trimisă miercuri de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului utilizarea unui dispozitiv de tăiere cu scânteie mecanică, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, potrivit aceleaşi surse.

Aparatul de tăiere era amplasat în curte, iar o scânteie a sărit pe materiale inflamabile, hârtie şi carton. "Echipajele de pompieri au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor, limitând la 70% pagubele la vagonul de autotren dezafectat. Au ars şi doi metri cubi de paleţi de lemn şi patru anvelope casate. Nu au existat victime", se mai arată în comunicatul ISU Crişana.

Militarii au reuşit astfel să evite extinderea incendiului la celelalte două vagoane dezafectate, care erau amplasate în curtea aceleaşi firme.