Vineri dimineaţă, în jurul orei 04.45, pompierii din Detaşamentul 2 al ISU Crişana, au fost solicitaţi să stingă un incendiu izbucnit la o maşină parcată pe strada Tuşnadului din Oradea.

Când au ajuns la locul indicat, maşina, un Volkswagen Golf, ardea precum o torţă, focul riscând să se extindă şi la alte autoturisme din jur.

Pompierii spun că, cel mai probabil, focul a fost pus intenţionat şi, chiar dacă l-au lichidat cu rapiditate, maşina a fost distrusă aproape în întregime, pagubele estimate fiind de circa 5.000 de lei. Militarii au estimat, deopotrivă, că au reuşit să salveze bunuri de 10.000 de lei, întrucât focul nu s-a extins.

Tot vineri, o oră mai târziu, pompierii din Sălard au fost chemaţi la un incendiu produs la casa unui sătean. Din fericire, cei care se aflau în casă au ieşit rapid afară, aşa că nu au fost răniţi.

"În urma acţiunii operative a pompierilor militari, incendiul a fost lichidat, valoarea bunurilor salvate fiind de aproximativ 140.000 lei", se arată într-o informare a ISU Crişana. Pompierii au depistat că şi acest incendiu a fost provocat intenţionat.