Zidul dinspre stradă al unei clădiri dărăpănate din Bulevardul Decebal, de lângă Butan Gas, s-a prăbuşit peste un orădean în vârstă de 22 de ani, joi, în jurul orei 13.30. La faţa locului au fost mobilizate echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oradea.

"Pompierii militari au acţionat cu operativitate reuşind să evacueze victima de sub dărâmături în aproximativ cinci minute", arată un comunicat al ISU.

Tânărul era conştient şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe de către echipajul SMURD. "Zidul l-a atins în cădere. Nu a suferit leziuni grave, ci doar contuzii la nivelul capului şi leziuni dorsale", a declarat şeful UPU şi SMURD, dr. Hadrian Borcea. Victima este în stare stabilă.

Clădirea proprietate privată este lăsată în paragină de mai multă vreme, fiind parţial demolată. Plasa de protecţie amplasată asupra zidurilor care mai sunt în picioare este evident învechită.

Se pare că tânărul era un muncitor angajat de proprietarii casei dărâmate. "Nu pot să dau detalii acum. Am fost anunţaţi că s-a întâmplat evenimentul, vom merge să verificăm situaţia", a declarat Nicolae Hoduţ, director adjunct la ITM Bihor, responsabil pe probleme de Securitate şi Sănătate în Muncă.