Iubitorii de adrenalină pot încerca o plimbare nocturnă, alături de ghizi, în pădurea Hoia Baciu din Cluj. Încă din anii '60, în zonă a fost semnalată apariţia unor OZN-uri, iar în 2013 jurnaliştii de la BBC au inclus-o pe lista celor mai bântuite păduri din lume.

"Pădurea Hoia Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii din apropiere susţin că pădurea - care are o poiană circulară în centru - este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Cei care au trecut prin poiană relatează că au avut stări de anxietate şi de greaţă. Copacii, despre care se spune că altădată erau drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi, cu noduri".

Această descriere apărută într-un articol despre lista celor mai bântuite cinci păduri din lume, publicat de BBC în 23 ianuarie 2013, a făcut din pădurea Hoia Baciu, din Cluj, o destinaţie la modă pentru turiştii dornici de adrenalină, scrie Adevarul.ro.

Topul mai cuprindea, pe lângă pădurea aflată la marginea oraşului Cluj-Napoca, Pădurea Neagră din Germania, Pădurea Aokigahara din Japonia, Insula Păpuşilor din Mexic şi Pădurea Wychwood din Anglia.