Floare Abrudan, de 74 ani, una dintre mătuşile premierului Emil Boc a murit, luni seară, după ce a fost lovită de o maşină, în localitatea Scrind, din judeţul Cluj, în timp ce mergea pe jos spre casă. Sora acesteia, Suzana Coza, în vârstă de 59 de ani, a scăpat cu răni uşoare. Şoferul a fugit de la faţa locului, fiind prins ulterior de poliţişti.

Potrivit poliţiştilor, femeia, însoţită de o soră a sa, fusese în vizita la mama lui Emil Boc, iar accidentul s-a produs după ce acestea au plecat spre casă.

Cele două femei, care sunt surori ale mamei premierului, se deplasau pe jos spre satul Scrind, pe partea stângă a drumului, când au fost lovite de o maşină al cărei şofer a fugit de la locul accidentului.

Conform surselor citate, Floare Abrudan, în vârstă de 74 de ani, a fost acroşată de autoturism şi dusă pe capota acestuia pe o distanţă de câţiva metri. Ea a murit în drum spre spital.

Sora acesteia, Suzana Coza, a fost rănită uşor, iar după ce a fost supusă unor investigaţii la Spitalul Municipal din Huedin a fost externată.

soferul care a provocat accidentul viorel mihut.jpgPoliţiştii susţin că şoferul a fost găsit ulterior, stabilindu-se că avea alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul, Viorel Mihuţ (foto), în vârstă de 39 de ani, este consătean cu premierul Emil Boc, locuind în Răchiţele, de unde a şi fost ridicat de politişti şi reţinut pentru 24 de ore în Arestul IJP Cluj.

Bărbatul va fi dus, marţi, la Judecătoria Huedin, cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.