Un copil a rămas fără mamă, în urma accidentului produs marţi dimineaţă pe DN 19, în Diosig, unde un autoturism s-a lovit frontal cu un autocamion care transporta beton.

Şoferiţa maşinii, care a murit în urma impactului, se numeşte Delia Cormoş, psihologul Penitenciarului din Oradea şi totodată una dintre fondatoarele centrului Consiliaris, menit să îi ajute pe copiii ai căror părinţi suferă de cancer.

Conducerea Penitenciarului Oradea a fost informată despre tragedie de poliţiştii care efectuau cercetările la faţa locului şi care au găsit legitimaţia de serviciu a victimei între lucrurile personale.

"Noi am fost devastaţi. Toată lumea este în stare de şoc", a confirmat BIHOREANULUI Adina Bârda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Din câte se pare, cealaltă victimă decedată, pasagerul din dreapta şoferiţei, era un muncitor pe care Delia Cormoş îl aducea la Oradea, de la Valea lui Mihai, pentru o lucrare în construcţii.

În accident au mai fost rănite două persoane, un pasager de pe bancheta din spate a maşinii şi şoferul autocamionului, ambii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un minor de 15 ani, aflat tot pe bancheta din spate a maşinii, a fost rănit, dar a suferit leziuni mai uşoare.

Sursele BIHOREANULUI spun că marţi Delia avea programate nişte întâlniri chiar la Centrul Consiliaris, dar a anunţat că va întârzia, tocmai pentru că trebuia să aducă un grup de muncitori de la Valea lui Mihai. Numai că, într-o curbă, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o cifă.

Cunoscuţii spun despre Delia că era nu doar o specialistă, ci şi o femeie foarte sufletistă. De altfel, împreună cu o prietenă, tot psiholog, a fondat Asociaţia Consiliaris, din dorinţa de a ajuta copii din grupuri defavorizate.

"O cunoştinţă care avea doi băieţi, unul de 8 ani şi altul de 11, era bolnavă de cancer şi familia era disperată, nu ştiau ce să facă cu copiii. M-am interesat de un centru de zi, unde să-i putem duce după şcoală, şi am constatat că nu există. Atunci am decis că trebuie să facem unul", a povestit Delia pentru BIHOREANUL într-un material apărut în cel mai recent număr, luni, 26 noiembrie, încă nepublicat pe portalul online.

Primele concluzii ale poliţiştilor care au făcut cercetările la faţa locului arată că evenimentul rutier s-a produs după ce femeia, în vârstă de 38 de ani, "nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum - carosabil umed, pe timp de ploaie" şi, într-o curbă periculoasă la dreapta, a intrat frontal într-o CIFĂ, condusă de un orădean de 58 de ani.

Citiţi şi articolul IMAGINI devastatoare de la locul accidentului de la Diosig: Şoferiţa nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed (FOTO / VIDEO)