Toţi consilierii prezenţi, miercuri, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean au aprobat prin voturile lor contractul de asociere în participaţiune încheiat între judeţul Bihor, Universitatea din Oradea şi societatea Parcuri Industriale Bihor pentru realizarea şi exploatarea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic, precum şi darea în folosinţă gratuită în acest scop a unui teren de 7.600 mp pe strada Ceyrat.

Cele două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi au trecut, astfel, cu câte 31 de voturi "pentru", trei consilieri judeţeni, doi de la PNL şi unul de la PSD lipsind de la şedinţă.

În urma votului, proiectul pentru realizarea unui Parc Ştiinţific şi Tehnologic poate fi depus spre obţinerea finanţării europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Întrebat după şedinţă cum s-au răzgândit consilierii PNL, care, iniţial, au respins proiectul, liderul de grup Ionel Avrigeanu a spus că "PNL nu blochează proiectele cu fonduri europene ale judeţului".

Termenul limită de depunere a proiectului este de 13 februarie, ora 12. La finalul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a precizat că documentaţia va fi depusă spre evaluare în cel mai scurt timp.

Scopul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic este să fie un sprijin pentru afaceri şi pentru cercetare, contribuind totodată la creşterea competitivităţii economice.

Potrivit proiectului în valoare de 7 milioane euro, companiile vor avea acces la spaţii şi echipamente de ultimă generaţie pentru activităţile de cercetare şi transfer tehnologic, astfel încât să poată crea locuri de muncă.

Clădirea multifuncţională va dispune de spaţii de birouri, săli pentru organizarea de evenimente, laboratoare dotate cu echipamente de testare, măsurare şi prototipare, precum şi de un centru de prototipare cu acces la echipamente digitale.