Toți orădenii care au medicamente expirate și au încercat fără succes să le predea farmaciilor pot să le ducă în punctele de colectare selectivă a deșeurilor din Oradea, situate pe străzile Thurzó Sándor și Uzinelor. 

Este important de precizat că aceste tipuri de deșeuri periculoase pot fi predate doar în cantități limitate, pe baza cărții de identitate și a unui proces verbal de predare-primire. „De exemplu, dacă avem acasă o cutie de ibuprofen cu o singură pastilă care a expirat, se va face un proces verbal de predare-primire pentru o singură pastilă de ibuprofen. Pentru fiecare medicament, pentru că de obicei conțin substanțe active sau au producători diferiți, se va face un proces verbal diferit”, explică Laura Dărăban, responsabil de comunicare în cadrul RER Vest.

Orădenii pot merge la centre cu procesele verbale gata completate. Documentul trebuie să conțină numele și prenumele celui care predă, medicamentul predat, substanța activă, numărul de blistere, de pastile, precum și termenul de expirare.

Această procedură este obligatorie, indiferent dacă medicamentele vechi se predau către RER Vest sau în farmacii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!