Economia din Bihor stagnează, după cum arată informațiile deținute de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă privind locurile de muncă vacante în județ.

În fiecare săptămână, numărul total al anunțurilor de angajare este în scădere, semn că economia locală stagnează și că nu are nevoie de forță de muncă suplimentară.

Miercuri, AJOFM Bihor a anunțat 952 de locuri de muncă vacante, cu 44 mai puține decât cele 996 de săptămâna trecută și cu aproximativ 10% mai puține decât în urmă cu două săptămâni, când erau peste o mie de anunțuri de recrutare disponibile.

„Nu se fac angajări în această perioadă, inclusiv marii angajatori din județ au luat-o mai ușor. Unii spun că din lipsă de comenzi, alții că au pierdut contracte sau că au clienți care nu și-au mai respectat comenzile făcute”, a explicat pentru BIHOREANUL un specialist de pe piața forței locale de muncă.

De altfel, de pe lista comunicată public de AJOFM Bihor lipsesc multe companii multinaționale din parcurile industriale orădene, care până acum aveau numeroase anunțuri de recrutare.

Mai mult, unele dintre ele nici nu vor participa la o bursă generală a locurilor de muncă pe care AJOFM Bihor o organizează vineri, la Arena Antonio Alexe. Aici și-au anunțat prezența 54 de angajatori, cu un număr total de aproape 1.600 de locuri de muncă vacante.

Explicația pentru care numărul de joburi anunțate pentru bursă este semnificativ mai mare decât cel de pe lista săptămânală este că la evenimentul de vineri firmele angajatoare au anunțat și joburi pe care estimează că le vor avea în viitor, nu disponibile imediat.

La bursă au acces liber toți bihorenii interesați de un loc de muncă. Evenimentul va începe la ora 9.

Lista locurilor de muncă disponibile în această săptămână:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!