PROGRAM 13-19 SEPTEMBRIE

EVENIMENT

1st Hypnose Salsa Festival

Joi - Pre Salsa Party cu DJ Melka (Paris), Romy (Bucureşti), Monik (Braşov), Tetzu (Oradea), Era Shopping Park, ora 22

Vineri - Salsa on Street, Republicii, orele 15-22; Salsa Party, Era Shopping Park, ora 22.30

Sâmbătă - Workshops cu African Jet (Italia), Peter Fige&Dorota (Ungaria&Germania), Ewa Stolarska (Polonia), Salsa Picante, Salsa Caliente, Salsa Brillante, Bailarte Dance School, Step in2 Salsa (România), Hotel Continental, orele 10.30-17; Salsa on Street, Republicii, concursuri, Era Shopping Park, orele 18-21; Salsa Party, Era Shopping Park, ora 22.30

Duminică - Workshops, Hotel Continental, orele 10.30-17; After Salsa Party, Era Shopping Park, ora 22


TEATRUL DE STAT

Trupa "Iosif Vulcan"

Fetiţa cu chibrituri, de Angel Cârstea, adaptare după H. C. Andresen, regia artistică Eugen Ţugulea, premiera duminică, ora 11, Casa de Cultură a Sindicatelor


TEATRUL ARCADIA

Secţia română

Apolodor, pinguinul călător, text Gellu Naum, regia artistică Ion Mîinea, joi, ora 10

Greierele şi furnica, de Ecaterina Mihăescu Păun, regia artistică Mihai Păun, duminică, ora 11

Secţia maghiară

Regele Podoabă (A Kiraly Uj Ruhaja), text şi regie Daroczi Istvan, adaptare după H. C. Andersen, vineri, ora 11


PALATUL EPISCOPAL ROMANO-CATOLIC

Concert clasic internaţional susţinut de Orchestra Posticum Iuventutis Internationalis, dirijor Petr Zejfart (Parma, Italia), solişti soprana Pinter Tunde (Szeged, Ungaria), continuo Kristofi Janos Zsigmond (Oradea, România), din program lucrări de Albinoni, Pergolesi, Vivaldi, Haydn, Beethoven, marţi, ora 19


EXPOZIŢII

GALERIA EURO FOTO ART: expoziţia artistului fotograf Cornel Hlupina (Jilava, judeţul Ilfov)

GALERIA DE ARTE VIZUALE: expoziţia de pictură "Anamorfoze" a artistului plastic Ovidiu Sălăgean

CENTRUL POSTICUM: expoziţia "Who's Afraid of Angels?" a artistului plastic Marc Kopil

LIBRĂRIA UNIVERSITARIA: expoziţia "Oamenii deltei" a artistului fotograf Sorin Onişor

GALERIA KONSTANT: expoziţia "The Pros and Cons of History Hiking" a artistului plastic Remus Ilisie

MUZEUL "IOSIF VULCAN": colecţia Revistei Familia; colecţia de piese memoriale "Iosif Vulcan"; colecţia de reviste literare şi istorice Luceafărul, Revista Fundaţiilor Regale, Foaie pentru inimă, minte şi literatură, Cele trei Crişuri

MUZEUL "ADY ENDRE": colecţia de volume, documente, manuscrise, periodice şi fotografii din opera şi viaţa scriitorului

MUZEUL "AUREL LAZĂR": expoziţia permanentă "Primăvara reîntregirii"; mărturii ale contribuţiei la pregătirea şi desăvârşirea Marii Uniri; salonul reconstituit al casei Lazăr, cu mobilier şi opere de artă autentice

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR: expoziţia itinerantă de fotografie "Pe urmele timpului. Muzee şi colecţii săteşti din România", 14 colecţii particulare cu obiective etnografice din diverse zone ale ţării şi piese din colecţiile lui Aurel Flutur şi Keri Gaspar (showroom ProEnerg); expoziţia "Neue Gruppe - Itinerarii" a fundaţiei Haus der Kunst (Munchen); expoziţia Hommage Bauhaus '90, lucrările celei de-a treia generaţii de artişti plastici maghiari constructivişti, Palatul Baroc

GALERIA NUFĂRUL: expoziţia "Debut" a absolvenţilor cursului foto seria C/2010


CLUBURI

QUEENS PUB: joi concert blues cu Bega Blues Band, ora 20

CLUB ESCAPE: vineri spectacol de teatru Gunoierul, de Mimi Brănescu, ora 10.30

CLUB DARK: sâmbătă Summer Party, ora 22

BLUE MONDAY (Pasaj Vulturul Negru): joi Karaoke&Retro Dancing, ora 22; vineri şi sâmbătă concert A-live (DJ LX), ora 22

DESIRE'S CAFÉ LOUNGE AND CLUB: sâmbătă Party, ora 22

CLUB LADUEBO: joi Karaoke Night, ora 22; vineri şi sâmbătă Live Music, ora 22; duminică Latino Dance, ora 22

CLUB MANAS: miercuri Retro Night live music

CLUB LORD'S: luni-duminică Chef a la Lord's, ora 22

CLUB HEAT: vineri şi sâmbătă Party, ora 23

CITY CLUB CAFE: vineri Party Night, ora 21

CHANSON CAFE: sâmbătă Party, ora 22

CLUB DIVES: miercuri-duminică Petrecere cu Willy de la Oradea şi Formaţia de Aur, ora 22

SEVEN CLUB: joi Student Party, ora 22; vineri şi sâmbătă Party Weekend Time cu DJ Nandy, ora 22

CLUB CASIMO: vineri Latino Party, ora 22; sâmbătă Party, ora 22


CINEMA LOTUS

step-up_1.jpgRecomandări 13-16 septembrie

Dansul dragostei 3D (Step Up 3D)

Universul intens al street dance-ului new yorkez prinde viaţă şi se metamorfozează complet în mult aşteptata continuare a seriei de succes Step Up, o nouă creaţie 3D explozivă: Dansul dragostei 3D. Luke este un orfan pentru care singurul lucru la fel de important ca street dance-ul este să nu fie evacuat din adăpostul în care locuieşte acum, un depozit dărăpănat care oferă refugiu dansatorilor din întreaga lume.

Dance crew-ul format de această familie de conjunctură este House of Pirates, un grup extrem de talentat şi unit care şi-a propus să câştige supremaţia mondială. Unindu-şi forţele cu Moose şi Natalie un proaspăt "boboc" la NYU şi respectiv o dansatoare irezistibilă, noua trupă de dans se înscrie într-o competiţie cu miză fabuloasă care le va schimba viaţa tuturor pentru totdeauna. Cu cei mai buni dansatori din lume, o coloană sonoră cu cele mai noi hituri şi o poveste de dragoste pasională, Dansul dragostei 3D face senzaţie pe marile ecrane cu cele mai spectaculoase efecte 3D.

Regia: Jon Chu

Distribuţia: Adam G. Sevani, Alyson Stoner, Sharni Vinson, Harry Shum Jr.


marmaduke.jpgMarmaduke (Marmaduke)

"Marmaduke" îmbină în mod armonios tehnologia live-action cu animaţia computerizată pentru a-l prezenta pe zvăpăiatul şi inimosul câine Marmaduke din rasa Marele Danez, care răspândeşte haosul pe oriunde ar trece. Atunci când soţii Debbie şi Phil Winslow se mută împreună cu copiii lor din Kansas în Orange County, neastâmpăratul Marmaduke adoptă imediat stilul de viaţă californian şi declanşează un război între câinii de rasă şi câinii fără pedigree.

Tendinţa lui Marmaduke de a întoarce totul cu susul în jos şi de a lăsa un dezastru în urma lui generează haos în locuinţa familiei Winslow, iar Debbie şi Phil se străduiesc în zadar să-l controleze pe Marele Danez. "Marmaduke" este inspirat din benzile desenate create de către Brad Anderson începând cu anul 1954 şi publicate în diverse ziare nord-americane.

Regia: Tom Dey

Distribuţia: Owen Wilson, Ron Perlman, Amanda Seyfried, Emma Stone, Stacy Ferguson


splice_1.jpgHibrid (Splice)

"Hibrid" este povestea a doi oameni de ştiinţă neconvenţionali, Clive şi Elsa, care sfidează legile şi graniţele morale, insistând asupra unui experiment foarte periculos. Ei sunt adevărate superstaruri în lumea experimentelor genetice. Cei doi şi-au câştigat faima combinând ADN-ul provenit de la specii diferite de animale pentru a crea hibrizi bizari. Se iubesc unul pe celălalt la fel de mult precum îşi iubesc munca. Dar acum vor să treacă la nivelul următor al carierei lor, dar, poate, şi al evoluţiei: să combine ADN uman cu ADN animal pentru a crea un nou organism.

Când li se refuză finanţarea, cei doi continuă experimentul în secret. Creatura care se naşte în urma acestui experiment se numeşte Dren, o creatură mai mult decât ciudată, şi evoluează foarte repede dintr-un bebeluş de sex feminin într-o frumoasă, dar foarte periculoasă himeră zburătoare, care se ataşează foarte mult de "părinţi", însă doar pentru a-şi masca intenţiile malefice. Clive şi Elsa se luptă să o ţină ascunsă pe Dren, însă ceea ce aduce această creatură în viaţa lor va depăşi cele mai îndrăzneţe visuri ale lor, dar şi cele mai înfiorătoare coşmaruri.

Regia: Vincenzo Natali

Distribuţia: Sarah Polley, Adrien Brody


PROGRAM

Dansul dragostei 3D premieră, luni-joi 16, 18, 20, 22

Hibrid premieră, luni-joi 15, 17, 19, 21

Marmaduke premieră, luni-joi 13.45, 15.30, 17.15, 19.30

Ucenicul vrăjitor luni-joi 15.15, 19.45

Sunt un mic ticălos 3D, luni-joi 14.15

Prinţul Persiei: Nisipurile timpului luni-joi 17.30, 22.15

Oameni mari şi fără minte luni-joi 14.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30

Începutul luni-joi 21.30


CINEMA LIBERTATEA

Yumurta (dramă, Turcia, 2007) luni-joi 17, 20


CARTE

Adevărul minciunilor
de Mario Vargas Llosa

Viaţa este una şi nu are limite. Citirea romanelor sparge acest tipar şi ceea ce se dovedise unic se transformă în multe, în nenumărate vieţi. Fiindcă asta este marea putere a literaturii, iar volumul de faţă ne face părtaşi la ea. "Lolita", "Moartea la Veneţia", "Străinul", "Manhattan Transfer", "Tropicul Cancerului" sau "Toba de tinichea" sunt doar câteva dintre operele literare ale secolului al XX-lea despre care ne vorbeşte Mario Vargas Llosa în aceste pagini. Ne scoate la iveală o legătură intimă între lecturile sale şi posibilităţile de a ne extinde experienţa: "această dimensiune dintre viaţa reală şi dorinţele, fanteziile noastre care o vor mai bogată, mai diversă este cea care ne invadează imaginaţia".

Vargas Llosa a adăugat alte zece romane faţă de ediţia din 1990, pe care a şi revizuit-o, incluzând un epilog despre relaţia literaturii cu viaţa cititorilor, o temă dezbătută permanent, dar niciodată clarificată pe deplin, pe care acest mare scriitor o reia insistând asupra funcţiei literaturii, analizând prezentul şi viitorul cărţilor.

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa (Peru) şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni, închipuindu-şi că tatăl lui e mort şi că fusese un erou. În realitate, la cinci luni după căsătorie îşi părăsise soţia însărcinată şi avea să-şi revadă fiul abia zece ani mai târziu, când Mario se va întoarce în Peru.