Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Oradea au anunţat, marţi, că a fost lansat un nou chestionar online prin care bihorenii şi nu numai sunt întrebaţi în ce destinaţii ar vrea să zboare direct din Oradea, putând să opteze pentru destinaţii de curse charter precum şi pentru zboruri permanente.

Într-o informare transmisă marţi, reprezentanţii Aeroportului Oradea spun că răspunsurile date de cei care completează chesionarul ar putea să influenţeze companiile aeriene care se gândesc să deschidă zboruri la Oradea.

"Acest chestionar va constitui un ajutor pentru a cunoaşte mai bine aşteptările potenţialilor pasageri, destinaţiile unde aceştia vor să călătorească, iar punctul de vedere exprimat pe această cale poate influenţa decizia operatorilor aerieni interesaţi pentru deschiderea de noi rute", se arată în comunicat.

Chestionarul este unul scurt, care poate fi completat în 2-3 minute, şi se referă la opţiunile bihorenilor pentru zborurile charter şi pentru zborurile permanente. "Un subiect de mare interes pentru comunitate îl reprezintă dezvoltarea conexiunilor aeriene cu noi destinaţii. Un prim pas important în acest demers îl reprezintă consultarea potenţialilor beneficiari ai serviciilor de transport pe calea aerului", au mai precizat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Oradea.

Totodată, cei care completează chestionarul sunt invitaţi să prezinte recomandări şi sugestii legate de activitatea Aeroportului. Chestionarul poate fi găsit pe portalul aeroportoradea.ro, la secţiunea Info Pasageri.

Potenţialii pasageri din zonă au mai fost consultaţi şi în octombrie 2015 cu privire la opţiunile lor. Din această primăvară, de la Oradea vor zbura primele curse externe, spre Barcelona şi Milano, operate de compania Ryanair, precum şi unele spre Torino, cu continuare la Roma, Napoli şi Catania, operate de Blue Air.

De asemenea, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat în luna decembrie a anului trecut că, în vară, Blue Air va opera curse charter Oradea – Antalya.