Un beiuşan de 68 de ani a fost prins, în flagrant, în timp ce pescuia cu unelte interzise, a anunţat, joi, Poliţia Bihor.

„Miercuri, 29 martie a.c., la ora 12.10, pe raza localităţii bihorene Tărcaia, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş  - Postul de Poliţie Tărcaia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat în flagrant un bărbat de 68 de ani, din municipiul Beiuş, în timp ce pescuia cu unelte interzise, prin hăţire (greblare), pe malul râului Crişul Negru”, arată comunicatul.

Braconajul „la greblă” este o procedură interzisă deoarece nu are nimic în comun cu pescuitul recreativ. Ea constă în prinderea peştilor de manieră „intensivă” şi cinică, prin agăţare, cu ajutorul unor undiţe prevăzute cu cârlige triple, ce provoacă numeroase răni peştilor.

„Pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare” constituie infracțiune, conform prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Uneltele folosite la pescuit de braconierul de pe Crişul Negru au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, iar cercetările urmează să fie continuate de postul local de Poliţie.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, bărbatul de 68 de ani fiind bănuit de comiterea infracţiunii de braconaj piscicol”, a precizat comunicatul IPJ Bihor.