Gergely Gulyas, șeful de cabinet al prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, a anunțat vineri că din 1 septembrie Ungaria își va închide frontierele pentru toți cetățenii străini, iar maghiarii care vor reveni în țară din alte state vor intra obligatoriu în carantină la domiciliu. 

Măsura a fost luată în contextul răspândirii cazurilor de Covid-19 în regiune.

Potrivit Romania24.ro, străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare. Detaliile acestor măsuri şi excepţiile la aplicarea măsurii vor fi definitivate sâmbătă dimineaţă, în cadrul unei reuniuni la care va participa şi premierul Viktor Orbán, mai arată sursa citată.

Pe de altă parte, în ce privește întoarcerea cetăţenilor ungari din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la Covid-19.

Şeful de cabinet al lui Orbán a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în Ungaria s-au înregistrat 5.511 de cazuri de coronavirus, dintre care 134 în ultimele 24 de ore.