Premierul maghiar Viktor Orbán a anunţat, luni, că Ungaria urmează să închidă graniţele pentru toţi cetăţenii străini ca o măsură în lupta cu răspândirea coronavirusului. "Au fost deja discuţii cu vecinii, dar decizia trebuie să o luăm noi. Deja se pregătesc înţelegerile internaţionale în acest sens", a declarat Orban, potrivit ziarului naţional Magyar Nemzet.

Într-o declaraţie făcută luni în Parlament, Viktor Orbán a spus că Ungaria a intrat în faza a doua a epidemiei şi, cum nu există încă un vaccin, singura soluţie pentru oprirea bolii este restricţionarea circulaţiei.

Drept urmare, potrivit lui Orbán, în Ungaria urmează să poată intra exclusiv cetăţenii maghiari. Nu se cunoaşte deocamdată data de la care va intra în vigoare restricţia pentru cetăţenii străini.

Restricţia nu se aplică transporturilor de marfă, care au câteva culoare prestabilite de trafic şi nu se pot abate de la rutele trasate de autorităţile maghiare.

Totodată, potrivit presei maghiare, care-l citează pe Viktor Orbán, din noaptea de luni spre marţi, de la miezul nopţii, se interzic toate evenimentele sportive, se închid locurile de distracţii, cinema, instituţiile culturale.

De asemenea, restaurantele, cafenelele şi magazinele vor rămâne deschise doar până la ora 15, mai puţin magazinele de alimente, drogheriile şi farmaciile.