Deşi toate cele patru mandate de la Primăria Oradea şi le-a bazat pe sprijinul UDMR în Consiliul Local, dând la schimb un car de funcţii în administraţia oraşului pentru oamenii Uniunii, senatorul PDL de Salonta Petru Filip (foto) a declanşat de anul trecut un adevărat Jihad împotriva fostului aliat, punându-şi subordonaţii să-l înjure pe Ilie Bolojan fiindcă "a vândut oraşul ungurilor".

Mai nou, însă, recâştigarea Preşedinţiei de către Băse şi nevoia de a-i avea pe unguri la guvernare l-au făcut pe Filip să se sucească iarăşi. PDL-istul şef a trâmbiţat că dacă UDMR va fi la putere la Bucureşti cu democrat-liberalii, atunci musai să fie şi aici.

Astfel că oamenii lui Kiss să facă bine să "întoarcă armele" ca să impună alt viceprimar la municipiu şi alt vicepreşedinte la judeţ în locul lui Gheorghe Carp, respectiv Dumitru Voloşeniuc. De preferinţă, fireşte, câte un PDL-ist.

Şi, uite-aşa, la fel cum mogulii altora erau malefici, iar cei portocalii erau îngeraşi, şi ungurii cei răi ai PNL pot deveni albi ca zăpada dacă se aliniază în front sub comanda PDL.