Nici ungurii nu mai sunt ce-au fost! Reunit joia trecută, Consiliul Local Biharia nu a fost în stare să ia nicio hotărâre cu privire la retragerea comunei din proiectul Aparegio. La presiunea sătenilor revoltaţi că vor plăti pe viitor apa de trei ori mai scump, Consiliul a emis la sfârşitul anului trecut o hotărâre cum că se retrage din proiect şi renunţă la finanţări de 5,8 milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

Întrucât prefectul Gavrilă Ghilea a contestat hotărârea pe considerentul că asocierea produsese deja efecte şi nu mai putea fi ruptă decât prin instanţă, aleşii comunei au fost chemaţi joi să decidă clar dacă renunţă la proiect sau renunţă la... "renunţare".

Deşi este format în majoritate zdrobitoare din reprezentanţi ai UDMR, Consiliul Local nu a reuşit să adopte însă nicio hotărâre, după mai bine de o oră de discuţii, pentru că taberele pro şi contra Aparegio sunt împărţite în mod egal. Aşa că întâlnirea s-a terminat în cel mai dulce stil neaoş: "Să mai vedem şi să mai discutăm"...