În ședinț de joi, senatorii Universității din Oradea din mandatul 2024-2029 l-au reconfirmat la conducerea forului pe conferențiarul și deputatul liberal Aurel Căuș, după cum informează un comunicat de presă al Universității.

Singurul candidat pentru această funcție a fost ales de 59 dintre cei 60 de senatori prezenți în sală (47 de cadre didactice și 13 studenți), un buletin de vot depus în urnă fiind alb. Patru senatori au absentat de la întrunire.

Ședința a fost deschisă de rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, care a spus că experiența de 30 de ani în universitate și activitatea desfășurată în funcția de președinte al Senatului instituției îl recomandă pe Căuș pentru încă un mandat. Rectorul a făcut apel și la felul în care Senatul va funcționa, mizând pe faptul că va alege în comisiile de specialitate ale forului oameni dedicați.


La prima ședință a Senatului, în mandatul 2024-2025, patru senatori au lipsit

„Avem nevoie de o colaborare bună cu Senatul, iar comisiile de specialitate joacă un rol esențial în acest for”, a spus Bungău. Componența acestor comisii a fost votată tot în ședința de joi.

„Universitatea din Oradea merge, de câțiva ani de zile, pe un curs bun. Asta îmi doresc și eu, să contribuim împreună la a menține acest curs și la dezvoltarea instituției academice pe care avem cinstea de a o reprezenta”, a declarat președintele reales al Senatului UO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!