Dacă era făcută din cristal, Piaţa Unirii nu crăpa atât de uşor. Reabilitată în urmă cu 5 ani pe bani europeni, piaţa centrală a oraşului arată de parcă ar fi supravieţuit unui cutremur urmat de inundaţie, nu unei ierni blânde.

Plăcile de porfir sunt pline de fisuri, ghivecele de flori de la ansamblul Duiliu Marcu sunt crăpate, rosturile dintre pietrele de granit au fost spălate, iar două din plăcile care îmbracă una dintre fântânile arteziene s-au prăbuşit.

Cum lucrarea este în garanţie pentru încă 5 ani, conducerea municipalităţii a chemat meşterii italieni să remedieze defecţiunile. Întors din Italia după o pauză de aproape două luni cauzată de pandemie, maistrul care a supravegheat lucrările a inventariat săptămâna trecută distrugerile apărute, în vederea remedierii lor pe cheltuiala firmei.

Dacă în anii trecuţi acesta a pus crăpăturile apărute pe seama faptului că piaţa pietonală a fost traversată de maşini grele, acum, că Primăria a interzis accesul auto în zonă, nu mai are nicio scuză.

De vină e lipsa de interes a executantului şi a beneficiarului faţă de calitatea lucrării făcute pe "repede-înainte", după principiul "merge şi-aşa"...