Judeţul Bihor şi-a mărit numărul echipelor din ligile superioare ale fotbalului românesc după ce, miercuri, la Zalău, într-un meci de baraj pentru promovarea în eşalonul al III-lea, formaţia Unirea Valea lui Mihai, câştigătoarea Ligii a IV-a, Seria Bihor, s-a impus cu scorul de 5-0 (1-0), în faţa echipei Marmaţia 96 Sighet, echipa campioană a judeţului Maramureş.

Încă din debut jucătorii bihoreni au pus în pericol poarta maramureşenilor, în minutul 15 fiind consemnate deja 4 ocazii clare de gol la poarta echipei din Sighet. Deschiderea scorului s-a produs însă în minutul 29, când a reuşit să marcheze Emil Popa. Deşi iureşul la poarta maramureşenilor a continuat, până la pauză nu s-a mai marcat, astfel că la finalul primei reprize tabela de marcaj indica doar scorul de 1-0, în favoarea echipei Unirea.

În partea a doua, pe fondul dominării jucătorilor bihoreni au apărut şi golurile, astfel că mai întâi, Szallai, în minutul 50, iar mai apoi, Iambor, în minutul 53, au marcat pentru Unirea ridicând scorul la 3-0. Până la final aveau să se mai înscrie două goluri însă, ambele în poarta Marmaţiei. În minutul 63, Balea deviază în propria poartă, trecându-şi în cont un autogol, pentru ca în minutul 75, Săraz să stabilească rezultatul final, 5-0, în favoarea formaţiei Unirea Valea lui Mihai.

"A fost un joc clar dominat de echipa noastră, care pe lângă cele 5 goluri şi-a creat şi alte ocazii clare de a marca. Cred că diferenţa de scor reflectă foarte bine şi diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Ne bucurăm că am promovat, Unirea Valea lui Mihai revine în liga a III-a după o pauză de mai bine de 20 de ani", a declarat la final antrenorul secund al uniriştilor, Attila Fele.

Echipa Unirea Valea lui Mihai nu a mai activat în eşalonul al III-lea dinainte de Revoluţie. Ultima promovare a celor din Valea lui Mihai s-a produs în urmă cu 30 de ani, retrogradând însă în Liga a IV-a la finalul anilor 80.

Astfel, judeţul Bihor va avea tot două echipe în Liga a III-a şi în ediţia viitoare de campionat, alături de Unirea mai fiind deja în acest eşalon CF Bihorul Beiuş. Luceafărul Oradea a promovat în Liga a II-a, iar pentru FC Bihor se speră ca din iulie să evolueze în primul eşalon.

Şi la Oradea, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" a avut loc miercuri seara un joc de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. S-au întâlnit campioanele judeţelor Satu Mare şi Sălaj, Olimpia 2010 Satu Mare cu Meseşul Treznea.

La capătul unui joc dominat de la început până la sfârşit de sătmăreni, aceştia s-au impus clar cu scorul de 6-0 (3-0). Au marcat: Micaş, în min. 17 şi 21, ultima dată din penalty, Fl. Moş, în min. 31, Daniel Feier, în min. 52, Dan Gavrilescu, în min. 64 şi Manuel Mureşan, în 87.

La partidă a asistat şi jucătorul echipei Steaua, Florin Gardoş, care a comentat meciul pentru un post de televiziune din Satu Mare, el venind la Oradea pentru a-şi susţine foştii colegi de la Someşul Satu Mare.


Rezultatele meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a din partea de vest a ţării

Zalău: CS Unirea Valea lui Mihai (Bihor) - CS Marmaţia 96 (Maramureş) 5-0
Deva: CS Vladimirescu 2003 (Arad) - AS Performanţa Alba Iulia (Alba) 2-0
Oradea: FC Olimpia 2010 Satu Mare (Satu Mare) - CS Meseşul Treznea (Sălaj) 6-0
Tg. Mureş: AF CS Voinţa Livezile (Bistriţa-Năsăud) - AS Leii Tritenii de Jos (Cluj) 3-2
Arad: CS Flacăra Făget (Timiş) - Jiul Petroşani (Hunedoara) 1-0
Motru: Gloria Reşiţa (Caraş-Severin) - CS Dunărea Pristol (Mehedinţi) 1-0